Mastervolt noviteti na METS 2014 sajmu opreme

27 Studeni 2014 Objavljeno u Sajmovi i događanja

Kao i svake godine, i ove smo prisustovali u Amsterdamu za Mastervolt trening te METS sajam. Mastervolt i Marinco trening je trajao 3 dana, te je završio dan prije početka METS sajma. Na METS sajmu smo sudjelovali kao hrvatski zastupnici na Mastervolt/Marinco štandu.

Mastervolt je ove godine na svom štandu, uz postojeće proizvode i sustave, izložio i dosta noviteta koji stižu na tržište tokom godine. Također, prikazan je i model Mastervolt i Marinco sustava koji se ove godine nalazi na svim Volvo Ocean Race jedrilicima. Izuzetno su ponosni na taj sustav sa strane pozudanosti i zadovoljstva samih timova koji ga koriste.

Možete vidjeti prikaz na slici ispod.Volvo Ocean Race model Više o samom sustavu može vidjeti na službenoj Mastervolt stranici posvećenoj Volvo Ocean Race utrci.

Na više panoa su prikazani primjeri sustava s Mastervolt uređajima i načinom spajanja i upotrebe.Primjer sustavaNa primjer, na ovoj gornjoj slici je prikazan sustav s Mass Combi Ultra uređajem koji je centar sustava i vrši potpuno automatsko prebacivanje između shore ulaza, generatora i invertera. Također, kada ima 230V, puni baterije, a dodatno se baterije nadopunjvaju i sa solarnim panelom koji se također spaja na Mas Combi ultra. Za još brže punjenje baterija je instaliran još jedan ChargeMaster punjač, a za punjenje tokom plovidbe služi Alpha alternator. Servisna baterije je Mastervolt MLI ultra Li-ion baterija koja ima mnoge prednosti naspram klasičnih baterija baziranih na olovnoj tehnologiji.

Od noviteta su predstavljeni novi solari regulatori s MPPT-om, nova serija punjača, novi model Mass Combi Ultra i nova serija invertera, Mass Sine Ultra.

Mass Combi ultra i Mass Sine Ultra Novi model Mass Combi Ultra koji dolaze na tržište je 12V model, s 3000W inverterom i 150A punjačem. Tehnologija i prednosti su iste kao i kod 24V modela.
Mass Sine Ultra je nova generacija samostalnih invertera baziranih na naprednoj V6 tehnologiji na kojoj su bazirani i Mass Combi Ultra uređaji. Novi inverteri imaju mogućnost paralalenog i trofaznog povezivanja. Također Mass Sine Ultra su Masterbus kompatibilni bez dodatnog sučelja. Za početak će biti dva model, 12/3500 i 24/4000.
Dostupnost bi trebala biti kroz Q1/2015.

Easy Charge punjači prijenosniEasy Charge punjači fiksniPredstavljena je nova serija Mastervolt punjača, Mastervolt EasyCharge. Nova serija je namijenjena nižem segmentu tržišta, gdje je cijena najvažniji faktor. No, kako se ipak radi o Mastervoltu, kvaliteta i dalje ostaje neupitna. Predstavljena su 4 modela u novoj seriji, 2 su prijenosna,a dva s fiksnom montažom. Svi modeli imaju punjenje u 3 koraka, tako da kvaliteta punjenja nije upitna. Također, hlađenje je pasivno te imaju visoke IP faktore otpornosti.
Modeli od 1.1A i 4.3A su prijenosni te mogu puniti 6V i 12V baterije. Ovi punjači su idelani za skutere, automobile, jet-ski, gumenjake i slična vozila.
Fiksni modeli su od 6A i od 10A. 6A model je za punjenje 12V baterija, dok 10A model može puniti i 12V i 24V baterije. Ovo su idealni punjači za male brodove ili kampere te za održavanje startnih baterija na brodovima.
U budućnosti su najavljeni i modeli s još većim strujama punjenja. Dostupnost na tržištu se očekuje tokom Q1/2015.

Mastervolt MPPT solarni regulator 25AMastervolt MPPT solarni regulator 60ANakon dugog iščekivanja predstavljeni su i novi Solar ChargeMaster regulatori s MPPT trackingom. Dva nova modela su, od 25A i od 60A. Stari modeli bez MPPT-a od 20 i 40A i dalje ostaju na tržištu. 25A model ima mogućnost punjenja 12V i 24V baterija, a velika je pogodnost što može puniti i MLI Ultra Li-Ion baterije. Nažalost, nema integriran Masterbus.
60A model je dosta zanimljiviji jer ima potpunu Masterbus komunkaciju s prikazom povijesti, mogućnost rada na 48V sustavima i još bolju integraciju s MLI Ultra baterijama.
Trebali bi biti dostupni tokom ljeta 2015.

Marinco EZY mount prva nagradaZa kraj, spomenimo da je Marincov revolucionarni sustav montaže kabela na glavnu sklopku s prednje strane, EZY mount, osvjio prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Back to top