Zagrebački sajam nautike 2015

17 Ožujak 2015 Objavljeno u Sajmovi i događanja

Ove godine smo na Sajmu Nautike u Zagrebu nastupili u novom prostoru te s novim izgledom štanda. Glavne zvijezde štanda su bili CZone digitalno upravljanje, Mass Combi Ultra uređaj te novi EasyCharge punjači. Imali smo i dva predivna modela električnog sustava.

Prvi model je bio brodski energetski sustav baziran na Mass Combi Ultra uređaju koji možete vidjeti na slici ispod

Mass Combi Ultra sustav

Na ulaz Combi Ultra su bili spojeni Shore kabel i generator, dok su na izlaz OUT-1 bili spojeni potrošači koje želimo napajati uvijek, čak i iz invertera, dok na OUT-2 jaki potrošači kojima Combi Ultra može inteligentno upravljati ovisno o stanju baterije i/ili o stanju ulaza.
Na DC strani Mass Combi Ultra je spojena MLI ultra Li-ion baterija, koja ima nenadamašne karakteristike u usporedbi s bilo kojom olovnom baterijom (ukljućujući Gel i AGM), čak do 70% manju masu i volumen u odnosu na usporedivi set baziran na olovnoj tehnologiji. Baterije, osim AC ulaza Mass Combija, puni i MPPT solarni regulator integriran u Mass Combi Ultra te Alpha Pro alternator kojim upravlja Alpha Pro MB regulator koji omogućuje brzo i ispravno punjenje Li-Ion baterije tijekom rada motora.
Kao startna baterija je postavljena AGM baterija, koja je idealna tehnologija za start motora. Nju puni Combi Ultra pomoću neovisnog pomoćnog izlaza koji je programiran za 12V AGM bateriju, bez obzira što je na glavnom izlazu 24V Li-Ion baterija.
12V potrošači se napajaju putem Magic 24/12 DC-DC konvertera.
DC distribucija je napravljena pomoću invativnih Marinco Pro Installer modula.

Više informacija o uređajima koji su sastavni dio ove makete možete vidjeti na našim stranicama:

Druga maketa je prikaz CZone digitalnog upravljanja trošilima te nadzor plovila preko iPada.

CZone maketa

Putem iPada su se mogla paliti trošila na plovilu, kao navigacijska svjetla, dimming svjetla salona, podizati i spuštati pasarela, ali i nadzirati stanje baterija, tankova i AC ulaza. U CZone mreži su bili i integrirani MasterBus uređaji, Mass Combi te Mastershunt. Naravno, potrošačima se moglo upravljati i putem običnih tipkala instaliranih na maketi.
Velika prednost korištenja CZone sustava digitalnog upravljanja je u modovima rada, koji omogućuju jednostavno korištenje složenih naredbi.

ipad Czone

Na primjer mi smo imali podešene slijedeće modove:

  • Uključi plovilo - Otvara se pasarela, pale se pristupna svjetla te svjetla salona
  • Isključi plovilo - Isključuju se svi potrošači na plovilu osima svjetla salona koji rade još 10s, te pristupnih svjetla koja rade još 20s, te se na kraju sklapa pasarela
  • Dnevno krstarenje - Razina osvjetljenosti svjetala i pozadinskog osvjetljenja se postavlja na 100%, gasi se vršno svjetlo, te se pale navigacijska svjetla
  • Noćno sidrenje - Svjetla se prigušuju na 20% osvjetljenosti, pozadnisko osvjetljenje na 10%, gase se navigacijska svjetla te se pali vršno svjetlo

Više informacija o proizvodima na maketi

Novost koju smo izlagali je bila nova serija punjača baterije, Mastervolt EasyCharge. Imamo prijenosne punjače EasyCharge Portable koji su vodootporni prema IP65 standardu te mogu puniti 6V i 12V obične, Gel i AGM baterije. Trenutno su u ponudi dva modela, 1.1A i 4.3A. S njima se u paketu također dobiju i dva konektora za različito spajanje na baterije, sa stopicama i sa štipaljkama

Mastervolt EasyCharge

Druga serija su EasyCharge punjači s fiksnom montažom. Vodotporni su prema IP68 standardnu, pune baterije u tri koraka te veći model može puniti i 12V i 24V baterije. Trenutno su dva modela u ponudi, EasyCharge 6A (12V/6A) i EasyCharge 10A (12V/10A ili 24V/5A)

Svi EasyCharge modeli nude Mastervolt kvalitetu po izuzetno povoljnim cijenama. Više informacija možete vidjeti ovdje.

Galerija slika

Back to top