Retrofit Combi uređaja i nadzora baterija na jedrilicu od 15m

Objavljeno u Sustavi
Retrofit Combi uređaja i nadzora baterija na jedrilicu od 15m

Komponente sustava

  • Mastervolt Mass Combi 24/2500-60 kominirani punjač/inverter s automatskom transfer sklopkom
  • Mastervolt Combi interface sučelje za komunkaciju Combi uređaja s Masterbus mrežom
  • Mastervolt MasterView Easy višenamjenski ekran na dodir
  • Mastershunt 500 battery monitor

Mass Combi je postavljen kao nadogradnja umjesto prijašnjeg punjača. Kako je Combi ubačen u postojeću instalaciju, tako nije bilo smisla da se cijela instalacija mijenja, tako da Power Output izlaz Combija nije iskorišten. Neki potrošači su prebačeni na Short Break izlaz tako da kad je dostupan napon na ulazu Combija, napajaju se iz istog izvora, a kada napona nema, tada Combi prelazi u inverterski način rada te automatski prebacuje potrošače na inverter. Za potrošače je transfer praktički neprimjetan.

Nadzor baterija je pomoću dva Mastershunt 500 battery monitor sustava koji rade paralaleno. Dva su Mastershunta jer postoji mogućnost da struja prijeđe 500A što je maksimum za jedan Mastershunt. Na jedan Mastershunt su spojeni bowthuruster i sidreni vinč, a na drugi svi ostali potrošači.

Sustav se nadzire pomoću MasterView Easy ekrana na kojemu se radi nadzor i upravljanje Mass Combi i Mastershunt uređajima. Favorite stranica na Masterview Easy ekranu je programirana na 6 bitnih informacija: Napon baterije, Kapacitet baterije, Preostalo vrijeme na bateriji, Stanje Mass Combi uređaja, On/Off prekidač za Inverter te podešavanje ulazne struje Mass Combija.

Back to top