Evolution autopilot

Evolution auto pilot

Nije potrebna kalibracija

Projektiran za jednostavnost, Evolution autopiloti eliminiraju komplicirano postavljanje i kalibraciju. Jednom kada se Evolution instalira, možete ga početi koristi već s prvim uključenjem.

Zahvaljujući inteligentnoj EV senzor jezgri, autopilot automatski evoluira i prilagođava se karakterstici upravljanja vašeg plovila, bez ikakvog korisničkog postavljanja.

Evolution AI™

Evolution AI™ je kulminacija 30 godina Raymarine iskustva u autopilotima, istraživanju FLIR sustava i napredne tehnologije aerospace navođenja. Evolution AI™ upravljački algoritmi pružaju novu razinu točnosti autopilota.

Ovaj inovativni razvoj u inteligenciji autopilota omogućava Evolution autopilotima da se svjesni svoje okoline i prema njoj trenutno računaju i prilagođavaju upravljanje kormilom. Rezultat je precizno i sigurno držanje kursa, neovisno o brzini plovila ili uvjetima mora.

Evolution auto pilot
 
Evolution auto pilot

EV senzorska jezgra

Središte svakog Evolution sustava je inteligentna EV senzorska jezgra, 9-osni senzor koji nadzire kretanje plovila u sve 3 dimenzije. Inovativna EV jezgra kombinira napredne solid-state senzore s Evolution procesorom u jedno kućište, jednostavno za instalaciju.

Montirajte EV snezorsku jezgru poviše ili ispod palube, robusno kućište je potpuno zatvoreno i izrađeno prema IPX6 i IPX7 standardima.

 

Prednosti EV senzorske jezgre

 • Precizan nadzor heading, pitch, roll i yaw parametara, dopušta trenutno prilagođavanje autopilota na morske uvjete i promjene dinamike plovila.
 • Fleksibilne mogućnosti instalacije. Može biti montirana ispod ili poviše palube.
 • Jednostavna SeaTalkng povezivost na upravljačku jedinicu i ACU.
 • Solid-state senzori omogućuju dinamičku točnost ne manju od 2 stupnja u svim uvjetima
 • Automatska kompenzacija magnetskih polja na plovilu i pouzdana točnost kursa u sjevernim i južnim ekstremima.
 • Brzi i pouzdani podaci o kursu za MARPA, radarski overlay karte i kursni način rada na Raymarine višenamjenskim ekranima.
Evolution auto pilot
 
Evolution auto pilot

Upravljačka jedinica aktuatora (ACU - Actuator Control Unit)

Robusna Acu jedinica pruža pouzdanu snagu za aktuator pilota i pruža snagu za STngsabirnicu. Izaberite ACU koji odgovara vašem tipu aktuatora:

 • ACU-100

  Wheel, Tiller i 0.5l hidraulički
 • ACU-200

  Type 1 Raymarine hidraulički, Linear i Rotary mehanički aktuatori
 • ACU-300

  Za sustave sa solenoid upravljanjem i Raymarine stalno pokrenutom hidrauličnom pumpom.
 • ACU-400

  Type 2 i 3 Raymarine hidraulički, Linear i Rotary mehanički aktuatori
 

Vaš Evolution autopilot sustav

EV-1 sustav s Raymarine aktuatorima

EV-1 sustav je napravljen za mehaničke i hidraulične autopilot sustave. SeaTalkng mreža omogućava jednu vezu za napajanje i podatke na Evolution ACU i proširenu SeaTalkng i NMEA2000 mreže.

EV-2 sustav za Steer-By-Wire pogone

Napravljen za moderne Drive-By-Wire sustave upravljanja, EV-2 se povezuje direktno na SeaTalkng mrežu i ima dedicirani CAN Bus ulaz za direktno spajanje na steer-by-wire sustave kao što su ZF Pod Drives, Volvo IPS* i Teleflex Optimus. Jedna CAN Bus veza na EV-2 eliminira potrebu za ACU, pojednostavnjujući instalaciju.

 
Evolution auto pilot

p70 i p70R autopilot upravljačke jedinice

Završite vaš Evolution autopilot sustav s p70 ili p70R upravljačkom jedinicom. p70 i p70R imaju zaslone u boji s jarkim bojama te imaju Raymarine LightHouse™ intuitivno korisničko sučelje.

LightHouse™ organizira sve opcije unutar jednostavnih struktura izbornika te sa jednostavnim prvim postavljanjem Evolution sustava, možete ploviti u roku nekoliko minuta.

Projektiran za jedrilice, p70 nudi jednostavne ±1 i ±10 tipke za direktnu promjenu kursa.

p70R ima rotacijsku kontrolu za motorna plovila. Koristite rotacijsku kontrolu za izbornike, za promjene kursa ili uključite Power Steer Mode i upravljajte plovilom direktno s p70R jedinicom.

Evolution auto pilot
 

Više informacija o Raymarine autopilotima

Back to top